Kidshamsters
Gyerekek és hörcsögök

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot,
lelkünk egy része mélyen alszik." Anatole France 

MENÜ

A daganat gyógyítása állatoknál

A hörcsögök egyik jellegzetes betegsége a daganat, szerencsére ritákán fordul elő és megelőzhető. 
A nyáron egy előadáson vettem részt, amit egy kardiológus doktornő tartott. A szabadgyökökről és az antioxidánsok fogyasztásának fontosságáról beszélt. Lényege: különféle hatásokra ( stressz, helytelen táplálkozás, gyulladások... ) sejtjeink elektront veszthetnek. Mivel arra törekednek, hogy ezt az elektront bárhonnan is, de visszapótolják, a zsírmolekeluáktól, fehérjemolekuláktól vagy a DNS molekuláktól rabolják el. Elindul egy láncreakció. Amit pedig ebből mi látunk, érzékelünk: öregedés, csontritkulás, allergiák, RÁK. 
A vitaminok ( A, E, C ) kipótolják a sejtek hiányzó elektronjait, de ezzel sajnos ők maguk is károsodnak.
Az antioxidánsok ezzel szemben saját károsodásuk nélkül tudnak elektronokat adni elektront vesztett sejtjeinknek.
Ezt átfordítva a hörcsögökre: a hörik is hajlamosak a daganatos betegségekre, ha viszont igaz, amit a kardiológus doktornő mondott, akkor ha kiemelt figyelmet fordítunk kedvencünk táplálkozására, talán elkerülhető a rák kialakulása. Magas antioxidáns tartalmú növények pl.: meggy, cseresznye, alma, körte, áfonya, görögdinnye, sárgadinnye, spenót, brokkoli, eper, málna stb...
Ezek szerint nagyon fontos, hogy minden nap kapjon hörikénk valamilyen zöldséget-gyümölcsöt.

Amit még fontosnak tartok: ha hörcsögeledelt választunk, akkor inkább amellett tegyük le a voksunkat, amelyik természetes összetevőket tartalmaz, színezék és tartósítószer nélkül. ( Sokban van ilyen sajnos! )

Ami viszont egy nagyon hasznos információ!!! A TV-ben láttam egy riportot, miszerint állatorvosi tapasztalatok alapján a rák gyógyítható az állatoknál DEUTÉRIUM MENTES víz segítségével. Embereknél kiegészítő terápiaként alkalmazható, de állatoknál önmagában is működik. Olyan esetekben látványos a gyógyulás, ahol a daganat az állat testén ( kívül ) található. Pl.: emlődaganat, mivel a víz adásával látható, ahogy csökken a daganat mérete. 
Tehát ha a legnagyobb odafigyelés és gondoskodás ellenére is megbetegedett kedvencünk, tegyünk az itatójába deutérium mentes vizet! ( Vagy adagoljunk a szájukba minden nap fecskendő segítségével, hogy biztosan megigyon belőle pár cseppet. )

Gyógyulást kívánok minden kis betegnek!

 

antioxidáns

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

 • Megújult kiscsapat
  2014-03-15 19:57:11

  Itt a tavasz, tenyészetünkben is eljött a felfrissülés ideje. Több hörikénk is nyugdíjba vonult, Budapestről pedig új lakók érkeztek. Köszönet értük a Walhalla és Karfiol hobbitenyészetnek, Anikónak és Mariannak. Képek az új csapatról a Hörcsögeink menüpontban láthatók.


   

 • A daganat gyógyítása állatoknál
  2013-09-09 00:59:55

  A hörcsögök egyik jellegzetes betegsége a daganat. 
  ....állatorvosi tapasztalatok alapján a rák gyógyítható az állatoknál DEUTÉRIUM MENTES víz segítségével ... Tovább olvasom

   


   

 • Köszönöm a látogatást!
  2011-03-19 22:58:29

  látogató számláló

   

   

   

   

   

   

   

Asztali nézet