Kidshamsters
Gyerekek és hörcsögök

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot,
lelkünk egy része mélyen alszik." Anatole France 

MENÜ

Tanácsok vásárlás előtt

Mielőtt megvásárolnánk első hörcsögünket, gyűjtsünk róluk minél több információt, olvassunk arról, mik az alapvető szokásaik, hogyan kell őket gondozni!

Mérlegeljük, hogy az ő szokásaik, szükségleteik beilleszthetők-e a mi életformánkba?

 

Gondoljunk át néhány dolgot:

.

Csak akkor válasszuk őket lakótársunknak, ha el tudjuk fogadni, hogy ők éjszakai állatok. Ez azt jelenti, hogy napközben főként alszanak, igaz, többször is előbújnak egy kis csemegézésre. Éjszaka azonban felélénkülnek. Ezért jó, ha olyan helyet tudunk nekik biztosítani a lakásban, ahol nem zavarják meg éjszakai pihenésünket a motoszkálásukkal.

Beilleszthető-e a napirendünkbe legalább napi 10 perc,amit az állatkával töltünk?

Ha hosszabb időre elutazunk otthonról, lesz-e aki gondját viseli kisbarátunknak a távollétünkben?

Meg tudunk-e barátkozni a gondolattal, hogy sajnos nem túl hosszú életű állatkák. Általában 1-2 év után el kell búcsúznunk kedvencünktől

 

Ezután alaposan nézzünk körül, honnan szerezzük be új kedvencünket! Csak olyan helyről vásároljunk hörcsögöt, ahol tenyésztéskor figyelembe vették a legfőbb szabályokat!

 

Kishörcsögünk tiszta vérvonalú, ha szülei nem rokonai egymásnak.

Egészséges, ha anyukája a terhesség és szoptatás alatt vitamin és fehérjedús táplálékot kapott.

Szelíd, ha már pici kora óta foglalkoztak vele.

 

Először 1 hörcsögöt vegyünk! Egy alomból semmiképp ne vásároljunk nőstényt és hímet egyszerre, olyan célzattal, hogy később szaporodjanak! Ennek beltenyészet lenne a vége. Ha egynemű testvérpárt szeretnénk tartani (2 fiút vagy 2 lányt), annak se lenne jó vége. Lehet piciként jól megvannak, de ahogy elérik az ivarérett kort, veszekedni kezdenek. Ha több hörcsögünk is van, tartsuk őket külön egymástól!

 

Csak egészséges állatkát vigyünk haza! Az egészséges hörcsög tekintete csillogó, szőre puha, bársonyos tapintású. A beteg állat egyhangúan, visszahúzódva üldögél, szőre felborzolt. Farkincája körül nedves a szőr.

 

A hazaszállításhoz szükségünk lesz egy szállító dobozra is. Ezt beszerezhetjük állatfelszerelést árusító üzletből. Különféle méretben, színben kaphatóak. De otthon mi magunk is készíthetünk egyet. Ehhez szükségunk lesz egy műanyag ételtartó dobozkára, aminek tetejére vagy oldalára lyukakat fúrunk. A papírdoboz nem alkalmas hörcsög szállítására, mert azt könnyen kirághatja. A szállító doboznak későbbiekben is hasznát vehetjük pl.: bele tehetjük kedvencünket, amíg a terráriumot takarítjuk, vagy ha állatorvoshoz kell vinnünk.

A doboz aljára tegyünk egy kis forgácsot! Szórjunk be magokat és rakjunk be egy szelet almát is, hogy útközben azzal oltsa szomját!

Ha nagyon hideg van, bugyoláljuk be a dobozt pl.: egy meleg sálba! Arra azonban vigyázzunk, nehogy túlmelegedjen, vagy ne kapjon levegőt a dobozban!

A lehető legrövidebb úton vigyük haza!

 

Mielőtt hazavinnénk új kedvencünket, készítsük el lakhelyét! Elég fárasztó lesz számára az utazás, jó,ha hazatérve rögtön a végleges helyére kerül, ahol megnyugodhat.

 

 

 

Megosztás a Facebook-on

 

 

 

Hírek

 • Megújult kiscsapat
  2014-03-15 19:57:11

  Itt a tavasz, tenyészetünkben is eljött a felfrissülés ideje. Több hörikénk is nyugdíjba vonult, Budapestről pedig új lakók érkeztek. Köszönet értük a Walhalla és Karfiol hobbitenyészetnek, Anikónak és Mariannak. Képek az új csapatról a Hörcsögeink menüpontban láthatók.


   

 • A daganat gyógyítása állatoknál
  2013-09-09 00:59:55

  A hörcsögök egyik jellegzetes betegsége a daganat. 
  ....állatorvosi tapasztalatok alapján a rák gyógyítható az állatoknál DEUTÉRIUM MENTES víz segítségével ... Tovább olvasom

   


   

 • Köszönöm a látogatást!
  2011-03-19 22:58:29

  látogató számláló

   

   

   

   

   

   

   

Asztali nézet