Kidshamsters
Gyerekek és hörcsögök

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot,
lelkünk egy része mélyen alszik." Anatole France 

MENÜ

Csárli története folytatódik    

 

 

Ádám fiam Csárli nevű hörcsöge gyönyörűséges fehér gombóccá cseperedett. Tavaly nyáron született nálunk, Kyra és Zafír akkori almából. Ő volt a kiválasztott...mármint Ádi őt kérte névnapjára. Azóta is nagyon jóban vannak, Csárli hihetetlen nyugodtsággal tűri a gyerekek simogatását. Személyiségét tekintve az a kézben elfekvős fajta.

Ádám már többször kérte, hadd lehessenek Csárlinak is kölykei, de sosem találtunk számára alkalmas partnert, vagy a színek vagy a rokonság miatt. Mígnem egy véletlen folytán a nálunk maradt 2 nőstény hörcsög egyike minden szempontból jó társnak bizonyult a pearl-mandarin fiú számára. A  viola hölgy Jázmin és Rosso almában született nálunk. A Violet nevet kapta.

 Törpehörcsög gyerek Kidshamsters

 Csárli és Violet                      

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy pénteki napon kerültek össze és bevallom, kicsit aggódtunk, hogy a túl nyugodt Csárli meg tudja-e majd hódítani Violet szívét. Kiszámoltuk, hogy 18 nap múlva akár már várhatók is a picik...bár tudjuk, inkább kicsit hosszabb időre van szükség, mert vannak párok, akiknél lassabban megy az ismerkedés. Meg is beszéltük, hogy egy keddi napon telik le a 18 nap, onnantól már bármi lehetséges. 

A 15. napon láttuk, Violet hasa gömbölyödik. Ádi csak annyit mondott: " Pénteken fognak megszületni! " Ennek ellenére minden nap azzal a kérdéssel jött haza az iskolából, hogy " Mi újság Csárliéknál? "

A 18. nap kedden letelt, picik nem születtek, így kitűztük magunk elé a pénteket, Ádi jóslatát. Csütörtökön késő este, amikor már csak az anyukák vannak ébren :) , Violet viselkedése jelezte, valami készülőben van. A terrárium alján lehetett követni az eseményeket. Pont elmúlt éjfél, amikor az első csöppség világra jött. Vagyis PÉNTEKEN. Láttam, minden rendben lesz, így magukra hagytam őket. Reggelre a nagy hír fogadta a kisgazdit: 5 picike született az éjszaka!    

Törpehörcsög gyerek Kidshamsters

 

Újszülöttek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

 • Megújult kiscsapat
  2014-03-15 19:57:11

  Itt a tavasz, tenyészetünkben is eljött a felfrissülés ideje. Több hörikénk is nyugdíjba vonult, Budapestről pedig új lakók érkeztek. Köszönet értük a Walhalla és Karfiol hobbitenyészetnek, Anikónak és Mariannak. Képek az új csapatról a Hörcsögeink menüpontban láthatók.


   

 • A daganat gyógyítása állatoknál
  2013-09-09 00:59:55

  A hörcsögök egyik jellegzetes betegsége a daganat. 
  ....állatorvosi tapasztalatok alapján a rák gyógyítható az állatoknál DEUTÉRIUM MENTES víz segítségével ... Tovább olvasom

   


   

 • Köszönöm a látogatást!
  2011-03-19 22:58:29

  látogató számláló

   

   

   

   

   

   

   

Asztali nézet