Kidshamsters
Gyerekek és hörcsögök

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot,
lelkünk egy része mélyen alszik." Anatole France 

MENÜ

Csárli

 

 

A kishörcsögök születése a gyerekeknek hatalmas élmény. Izgalmas megfigyelni, ahogy a rózsaszín pici hörik napról-napra fejlődnek és találgatni, vajon milyen színű bundájuk lesz majd. (Mivel kopaszon jönnek világra, s csak néhány naposan kezdenek szőrösödni.)

 

 

 

Néhány napos höribabák.

 

 

 

 

 

 

 Törpehörcsög gyerek Kidshamsters

Amikor kezd nyíladozni a szemecskéjük és a fészket is egyre gyakrabban hagyják el, megkezdődik a kézhezszoktatás, amiben a gyerekeim is nagy örömmel segítkeznek. Ilyenkor mindegyikük talál magának kis kedvencet az alomban. A nyáron Kyra hörcsögmama 5 picúrkát nevelt. Egy hörcsögsimogatós délelőtt Ádám felkiáltott:

Anya, hamarosan itt lesz a névnapom! Én már tudom is mit szeretnék!...EGY HÖRCSÖGÖT!!!

 

 

Hát ez volt csak a meglepetés! Hiszen van már "néhány" hörcsögünk itthon. De Ádám hajthatatlan volt. Beleszeretett Kyra egyik kölykébe. Saját hörcsögöt szeretett volna. Nagyon komolyan elmagyaráztam neki, hogy a saját állat bizony nagy felelősséggel is jár. Ha pedig a hörcsög az övé lesz, akkor a felelősség is az övé. Neki kell majd gondoznia nap mint nap. Vállalta!

Törpehörcsög gyerek Kidshamsters

 

Bújócska a tesókkal.

 

 

 

 

 

 

Ádám alig várta azt a napot, amikor a kiválasztott hörcsögét elválasztottuk az anyukájától. Nagy örömmel újságolta mindenkinek: Ma kapom meg a hörcsögömet!

A kölyök a CSÁRLI nevet kapta. Nem ám Charlie! Csak így "magyarosan": Csárli.

Azóta eltelt néhány hét és Csárlinak mindig teli a tálkája finomságokkal és minden nap kap bőven simogatást is. Mivel egészen pici kora óta Ádám gondoskodását élvezi, békésen tűri is a cirókát és néhány másodpercre még "autóba" is ült egy fénykép erejéig.

Törpehörcsög gyerek Kidshamsters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

 • Megújult kiscsapat
  2014-03-15 19:57:11

  Itt a tavasz, tenyészetünkben is eljött a felfrissülés ideje. Több hörikénk is nyugdíjba vonult, Budapestről pedig új lakók érkeztek. Köszönet értük a Walhalla és Karfiol hobbitenyészetnek, Anikónak és Mariannak. Képek az új csapatról a Hörcsögeink menüpontban láthatók.


   

 • A daganat gyógyítása állatoknál
  2013-09-09 00:59:55

  A hörcsögök egyik jellegzetes betegsége a daganat. 
  ....állatorvosi tapasztalatok alapján a rák gyógyítható az állatoknál DEUTÉRIUM MENTES víz segítségével ... Tovább olvasom

   


   

 • Köszönöm a látogatást!
  2011-03-19 22:58:29

  látogató számláló

   

   

   

   

   

   

   

Asztali nézet